Hamad International Airport i Doha

Lufthavnsgulve skinner med lutter "miljøvenlige" anbefalinger.

Man stod over for den komplekse udfordring at skulle installere et af de største gulvområder i ét enkelt projekt.

Man stod over for den komplekse udfordring at skulle installere et af de største gulvområder i ét enkelt projekt i knudepunktet, hvor øst møder vest i Hamad International Airport i Doha, Qatar.

Mængden af terrazzo-harpiksgulv leveret af Sherwin-Williams – 140.000 m2 pigmenteret epoxyharpiks – krævede forsendelse af færdigblandede marmoraggregater fra Italien for at fuldende designet til de vigtigste gulvområder bestående af tre farver, herunder primært mørkegrå med ren sort eller hvid harpiks-terrazzo.

Terrazzo-harpiksen blev støbt på stedet, og de 16.000 arbejdere fra forskellige lande arbejdede fordelt på det 5.500 hektar store område og pudsede gulvet for at skabe en flot finish. Herved opnåede man store, miljømæssige fordele. Harpiks i tynde lag overholder EU-direktivet om opløsningsmidler og flygtige organiske forbindelser.

Selve installationsprocessen betød også, at der opstod meget lidt affald – terrazzoen, der var blevet forberedt til installation, blev målt nøjagtigt for at sikre den rette mængde til anvendelsen.

Nu, næsten 10 år senere, er terrazzo-harpiksgulvet stadig strålende, og det sørger for en fantastisk velkomst til de rejsende i lufthavnen, der beskrives som "døren til Qatar". Dette er knudepunktet for det førsteklasses flyselskab Qatar Airways med en kapacitet til at betjene 8.700 passagerer pr. time og 30 millioner passagerer hvert år.

Vik Vithlani fra Sherwin-Williams udtaler: "Denne opgave var en ret stor udfordring, der beviste den terrazzoens æstetiske og miljømæssige værdi. Den viste, hvordan vi kan opfylde arkitekternes og de specifikationsansvarliges krav gennem anvendelse af produkter med længere holdbarhed, som samtidig er endnu mere miljøvenlige.

"Vi kan skabe virkeligt skræddersyede muligheder med hensyn til både farve og aggregater, såsom glas, marmor, granit og perlemor.

"Terrazzo har sine rødder i en teknologi, der er flere hundrede år gammel, men for dem, der ønsker at specificere korrekt fra starten med en lang servicetid, investeringsafkast og æstetik i tankerne, er det stadig et moderne valg."

Terrazzogulve er et komposit materiale – en blanding af harpiks og aggregater, som gør, at produktet kan anvendes på sådan en alsidig måde i forhold til design. Harpikset, som har til formål at være en holdbar, slidstærk og meget dekorativ gulvbelægningsløsning, blandes med farvet marmor, granitspåner eller andre godkendte aggregatprodukter, herunder glas.

Sherwin-Williams har med succes leveret terrazzogulve til en række store projekter, herunder Greenwich Visitor Centre i Old Royal Naval College i London, Salford Royal NHS Trust og Central Library, Manchester.

I USA anvendes terrazzogulvsystemerne ofte, og de store byggerier med strenge specifikationer i Mellemøsten udføres ofte med skræddersyede terrazzo-systemer.

Ved hjælp af en simpel genpolering eller -forsegling med vandbaserede produkter kan et terrazzogulv typisk holde i op til 40 år. Dog kræver vinylplader typisk udskiftning hvert 12. år eller oftere.

Sherwin-Williams' højtydende gulvsystemer bruges i forskellige brancher, herunder føde- og drikkevare-, medicinalvare-, industri-, detailhandel-, erhvervs- og luftfartsbrancherne, og de tilbyder nogle vigtige fordele såsom farveægthed, slidstyrke, dekorative design, stødsikkerhed, skridsikkerhed, slidbestandighed, kemisk beskyttelse og termisk stødbestandighed.


Farveressourcer

Opdag gulvpaletter, aggregerede design og farvetrends.

FÅ MERE AT VIDE

Produktopslag

Få mere at vide om vores innovative belægninger til en lang række brancher.

FIND ET SYSTEM

Lad os tage en snak

Vi vil meget gerne diskutere dine behov for holdbare løsninger til harpiksgulve.

KONTAKT OS
Tilbage til toppen