Køkkenområde

Tilbage til grundprincipperne for bedste harpiksgulv-ydeevne

Udviklingen inden for gulvbelægning går hurtigt, og materialerne bliver mere miljøvenlige ved at bruge naturlige vegetabilske olier i formuleringer og har antimikrobielle fordele, som kan reducere risikoen for bakteriel overfladevækst.

 

Det er først og fremmest nødvendigt med gulvfinish i føde- og drikkevareindustrien for at kunne levere slidstærke, holdbare overflader, der giver en ren og hygiejnisk finish. Sherwin-Williams produktsortimenter såsom FasTop er fokuserede på at levere denne ydeevne og samtidig give yderligere fordele som f.eks. antimikrobielt indhold. Det understreges altid, at disse fordele ikke er en erstatning for god praksis, herunder regelmæssig rengøring. Denne artikel giver en oversigt over, hvad disse grundlæggende gode praksisser bør være, som har forrang for standarderne for fødevareproduktion.

Det er vigtigt at installere den korrekte gulvoverflade

En vigtig del af HACCP International-principperne (Hazard Analysis and Critical Control Point), som fødevarevirksomheder installerer arbejdsoverflader, der overholder rengøringsvenlighed, hvilket vil sige installation af industrielle gulve, som både er skridsikre og nemme at rengøre.

Når rengøringsordningen og -metoderne planlægges for et produktionsanlæg eller et lager, skal man tage hensyn til flere vigtige punkter: Fra specifikationen af gulvtyper i installationsfasen til de kemikalier og det udstyr, der anvendes i produktionen og derefter i rengøringsprocessen.

Harpiksgulve er lavet af en række basepolymerer, herunder epoxy og polyuretan, og de leveres i en lang række finishes, der kan skræddersyes til slutbrugerens behov. Et hyppigt problem med et harpiksgulv er balancen mellem skridsikkerhed og rengøringsvenlighed. Visse gulvløsninger med integreret aggregat, som reducerer risikoen for at glide, kan også kræve mere intensive og slibende rengøringsmetoder. En mat finish vil ligeledes kræve en grundigere rengøring end en glansfuld finish på grund af førstnævntes mikrotekstur.

Den passende rengøringsmetode afhænger af flere faktorer, og den bedste praksis er at snakke om disse behov med en specialiseret gulvinstallatør og med harpiksproducenten som en del af specifikationsprocessen, og om nødvendigt udføre lokale rengøringsforsøg på ikke-synlige områder, før hele overfladen behandles.

Bløde eller mellemhårde børster anbefales.

Der skal ligeledes tages hensyn til, hvilket rengøringsudstyr og hvilke rengøringsprodukter, der fungerer bedst, for at sikre, at harpiksoverfladerne forbliver hygiejniske. Den oprindelige metode med kosten eller mopper og spande er blevet overhalet af mekaniske maskiner med puder eller børster. Overvej valget af børstehårsstivhed, der er altafgørende for at opnå en god balance mellem grundig rengøring og beskyttelse af gulvets integritet.

Hos Sherwin-Williams anbefaler vores eksperter generelt børster med bløde til mellemhårde børstehår, da de fungerer godt på de fleste overflader. Det er imidlertid bedste praksis kun at bruge børster, der følger profilen på et harpiksgulv. I meget grove systemer kan brugen af en højtryksrenser og måske damprensning være en effektiv metode til at fjerne snavs. Dette tilvalg bør kun anvendes på harpiksgulvsystemer, der er korrekt specificeret og installeret således, at de kan modstå sådanne processer.

Sherwin-Williams har udviklet en række rengørings- og vedligeholdelsesmidler til harpiksgulve, der er baseret på naturlige og miljøvenlige materialer, som ikke indeholder kaustiske alkalier, skadelige opløsningsmidler eller aggressive biocider. De er sikre i brug og har en fremragende miljøprofil. Valget af de rette rengøringsmidler til dit gulv kan i væsentlig grad hjælpe med at nedbryde snavset og løfte det fra gulvoverfladen, forudsat at det påføres korrekt og får lov til at arbejde på overfladen i en bestemt periode, før det vaskes væk.

Modstandsdygtigt over for angreb fra sukker og syrer.

Der skal også udvises stor omhu i forhold til at vælge det rette gulvsystem med hensyn til rengøringskemikalier og kemikalier anvendt i driften såsom sukkerrester, især i føde- og drikkevareindustrien. Sukker og syrer kan virke meget korroderende på harpiksgulve, hvis rengøringen ikke vedligeholdes. Ligeledes kan fabrikker, der anvender et Clean-In-Place-system, som omfatter rengøring af indendørs udstyr og armaturer med ætsende syrer og soda med efterfølgende afvaskning med varmt vand, opleve, at det har en langtidseffekt på harpiksgulvsystemer. I dette tilfælde tilfælde giver systemer baseret på polyuretanharpiks bedre langtidsbeskyttelse, og FasTop™-gulvsortimentet fra Sherwin-Williams, herunder FasTop RS69 og FasTop TG69, giver den bedste ydeevne med hensyn til kemisk bestandighed, hygiejne, rengøringsvenlighed og skridsikkerhed.

FasTop-produktserien tilbyder flere hygiejnefordele.

FasTop, det HACCP International-certificerede, fødevaresikre afretningsudvalg for polyuretan med harpiksgulve fra Sherwin-Williams, giver betydelige (og i nogle tilfælde unikke) fordele for producenter af føde- og drikkevarer. Kernen i polymerkemien omfatter naturlige harpikser udvundet fra plantekilder og syntetiske harpikser med Campden BRI-certificering for ikke-farvende egenskaber og HACCP Internationals validering af fødevaresikkerheden. FasTop-sortimentet blev for nylig gjort tilgængeligt i et nyt, innovativt emballagekoncept, hvor harpikskomponenterne leveres til fabrikken i poser i stedet for spande, hvilket bidrager til en meget renere arbejdsplads og reducerer mængden af affald, der genereres i installationsfasen. Poserne vejer mindre end en femtedel af vægten af plastik, der anvendes til plastikspande, med dette produkt. Det betyder, at dobbelt så meget produkt nu kan leveres på hver palle, og de tomme poser optager 40 gange mindre plads sammenlignet med brugte spande. Det betyder mindre emballageaffald, hvilket gør bortskaffelsen mere økonomisk.

Sådanne bæredygtigheds- og sikkerhedsfremskridt bidrager til en kombination af andre funktioner, der har en positiv indvirkning på både installations- og servicefaserne i livscyklussen. Dette brancheførende sortiment er designet til at muliggøre installation i én enkelt arbejdsgang, og gulvet hærder på få timer ved hjælp af ovennævnte innovative og bæredygtige uretan-harpiks-teknologi. Den langvarige beskyttelse, som materialet yder, er forankret i de selvforseglende, selvnivellerende og skridsikre egenskaber med tolerance over for damprengøring, kogende vand og procesvæsker op til 120° C og ned til -40° C for frysertemperaturer.

Med en række valgfri primere og toplakker, der yderligere forbedrer muligheden for at tilpasse systemerne til forskellige tekniske og æstetiske krav, er FasTop-løsningerne ideelle til brug i en lang række brancher, herunder alt fra føde- og drikkevareforberedelse, -forarbejdning og -håndtering til farmaceutiske og kemiske anlæg og belastede anlægs- og trafikområder.

Kontakt Sherwin-Williams-teamet i dag for at få ekspertråd om optimale gulvløsninger til dine føde- og drikkevarefaciliteter eller rengøring af dine harpiksgulve.

 


Color Resources

Discover flooring palettes, aggregate designs and color trends.

LEARN MORE

System Lookup

Find out more about our innovative floor systems for a variety of industries.

FIND A SYSTEM

Let's Talk

We'd love to discuss your needs for durable, resin flooring solutions.

CONTACT US
Tilbage til toppen