Avgränsning markeringar golv

Förbättra säkerheten med hartsgolvavgränsning

Som ledande tillverkare av hartslinjemarkering, avgränsningsbeläggning och screed-system erbjuder Sherwin-Williams golvalternativ som är snabbhärdande för funktionella linjemarkeringar med fokus på säkerhet.

Eftersom industriella och kommersiella anläggningsägare ständigt strävar efter att upprätthålla stränga säkerhetsstandarder, är det viktigt gatt leverera hållbara golvsystem med långsiktig prestanda. Säkerhetsstandarder och regler förändras ständigt, och den senaste tidens inverkan av covid-19 har drivit fabriker och industrifastigheter att öka avskildheten hos olika områden för hälsa och säkerhet. Till exempel måste steg och ramper numer identifieras med färgkodning så att nivåförändringar är så tydlgia som möjligt. Förutom allmänna hälso- och säkerhetsaspekter hjälper det synskadade att använda eller arbeta i en byggnad.

Förutom att tillgodose säkerhetsbehoven bidrar en förhöjd estetik, som uppnås genom ljusa avgränsningar med olika färger och markeringar, också till att maximera effektiviteten och avskilja områden för fotgängare eller för vissa processer.

Traditionella enpackade linjemarkeringsbeläggningar har dock inte visat sig vara lika starka eller ha så bra vidhäftning som krävs för att fästa när de appliceras på oförberedda ytor som betong. Den här typen av beläggningar är benägna att drabbas av stötskador och nötning som orsakar delaminering, haveri och fel. Problem som dessa kan även uppstå några timmar efter installation. Golvbeläggningsprojekt kan därför se värre ut än de gjorde innan renoveringsarbetet. Även när epoxibeläggningar med överlägsen vidhäftning och styrka används, kan felproblem uppstå om ytan inte förbereds på adekvat sätt eller om installationen inte slutförs korrekt. Det resulterar i att beläggningarna definitivt inte ger den förbättrade säkerhetsprestanda som de var avsedda att ge.

Fokus på säkerhet

Som ledande tillverkare av hartslinjemarkering, avgränsningsbeläggning och screed-system erbjuder Sherwin-Williams golvalternativ som sträcker sig från snabbhärdande funktionslinjemarkeringar fokuserade på säkerhet, prestanda och livslängdskriterier till flerfärgade, dekorativa ytbehandlingar designade för att definiera gångvägar eller andra designade arbetsområden i fabriker och industrianläggningar.

Sherwin-Williams Elladur™ är ett användarvänligt, ultrasnabbhärdande lösningsmedelsfritt hartsgolvsystem utvecklat av vårt specialistteam med kemister som har utnyttjat de senaste fördelarna med polyasparaginteknologi. Fördelarna med denna kemi är bland annat ett härdningsschema på bara några timmar och en ljus, UV-stabil hård finish. Det är viktigt eftersom linjemarkering oftast installeras i gult, vitt och rött. Färgerna bleknar inte och mattas inte med tiden, vilket skulle göra dess kärnsyfte – att identifiera golvytor och vägar – betydligt mindre effektivt. Elladur-systemen är visuellt attraktiva men ändå extremt tuffa, reptåliga och har en extremt låg halt av flyktiga organiska föreningar (VOC) – alla relevanta faktorer för produktstandarder som LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Detta gör produkten lämplig för ett brett spektrum av industrisektorer från livsmedel och läkemedel till förvaring , detaljhandel, tillverkning med mera.

Innovativa produkter

Den innovativa Elladur-designen liknar ingen annan hartsprodukt på marknaden. Det gör att en dekorativ yta med flera skikt kan installeras på en dag, vilket minskar installationstiden från dagar till timmar, där varje skikt härdar på cirka två timmar. Att använda Elladur som en del av ditt renoverings- eller uppgraderingsprojekt innebär en snabb vändning och minimala driftstörningar. Beläggningen är sammansatt av hartser som kan appliceras direkt med god bearbetbarhet, även vid låga temperaturer, utan behov av förtunning för att förlänga brukstiden eller förbättra produktens flytbarhet. Detta innebär att polyasparaginteknologin förblir intakt under appliceringen. Denna snabbhärdningslösning är svaret för olika hektiska verksamheter, eller i områden med kylare och frysar där härdningsscheman är kritiska och en förlängd installationstid kan ha stor inverkan på processen eller mobiliseringen för operatörer som arbetar i ett område.

Ofta görs linjemarkering och avgränsning fortfarande med Resuflor LM, Sherwin-Williams’ traditionella högbyggda epoxibeläggning som är utformad för att ge en tjock beläggning som inte rinner eller kryper när den appliceras som en rak linje på tejp-maskerade områden. För att få skarpa raka linjer är detta viktigt för installatörer som applicerar produkten med roller på linjer och områden som markeras med tejp som sedan tas bort efter någon timme. Vanliga beläggningar rinner och behåller inte en rak linje. För projekt med stora ytor att täcka, måste installatörer ofta arbeta snabbt för att installera hundratals linjära meter åt gången. Resuflor LM produkten härdar över natten vid normal omgivningstemperatur och används ofta tillsammans med Resuflor HB, vår högbyggda golvbeläggning som appliceras över hela golvytor som en ekonomisk, slitstark beläggning.

Lätt att applicera

Sherwin-Williams avjämningssystem, som vanligtvis installeras från 6 mm till 9 mm i tjocklek, kan appliceras i kontrasterande färger som möter varandra och bibehåller en sömlös hygienisk finish – en viktig funktion i sektorer såsom livsmedel, dryck och läkemedelsindustri. Att använda kontrasterande färger i angränsande zoner görs inte bara för hela golvytor, utan kan också användas för att skapa gångvägar eller varierade avgränsningsmönster, som övergångsställen eller en ”Herr Gårman”-logotyp i golvet. Fördelen med denna praxis är att färgen är solid genom hela golvsystemet utan topplack eller gränsyta som kan slitas ner för att exponera en annan färg eller nyans under ett övre skikt. Sherwin-Williams produkter som FasTop® TG69 polyuretanmassa används ofta på detta sätt och förväntas ge tillförlitlig prestanda i över 10 år i hektiska industriella miljöer. Detta ger betydande långsiktiga fördelar för fabriksägare som bara har en möjlighet att slutföra ett golvprojekt och vill minimera eventuella produktionsstörningar.

I offentliga utrymmen med hög synlighet, som atrium, kan dekorativa hartsgolvsystem förbättra en ren, modern visuell effekt. Terrazzo screed system från Sherwin-Williams består av färgad sten i en hartsmatris som slipas och poleras för att exponera stenen och skapa en mycket hård, dekorativ finish. Med detta system är det möjligt att skapa skräddarsydda lösningar såsom olika mönster eller företagslogotyper. Golvtypen används ofta i stadsbibliotek och sjukhusatrier där det krävs långsiktiga sömlösa ytbehandlingar och avgränsningar till allmän trafikzon.

Rekommenderad förberedelse för alla system som beskrivs ovan är oftast golvslipning med maskin, vakuumkulblästring, vakuumdiamantslipning och även scabling som använder slag för att skapa en ganska grov ytstruktur. Alla dessa metoder syftar till att uppnå en sund ren yta fri från föroreningar som kan förhindra god bindning. Om ytan förbereds på detta sätt är det möjligt att uppnå enastående vidhäftning med Sherwin-Williams hartsgolvalternativ, vilka är extremt motståndskraftiga mot ytskador och nötning.


Färgresurser

Upptäck golvpaletter, sammanställda interiörer och färgtrender.

LÄS MER

Produktvisning

Läs mer om våra innovativa ytbehandlingar för en mängd olika branscher.

HITTA ETT FÄRGSYSTEM

Prata med oss

Vi diskuterar gärna dina behov av hållbara hartsbaserade golvsytbehandling.

KONTAKTA OSS
Åter till början