Sherwin-Williams tillkännager 2019 års Colormix-prognos

Vi leder framtiden för industriella träbehandlingar

8 augusti 2018 

Sherwin-Williams Industrial Wood Coatings, genom sitt Globala färg- och designcenter i Greensboro, North Carolina, tillkännager sin Colormix-prognos, som är byggd för att inspirera designers och tillverkare av träprodukter att välja ytbehandlingar i linje med konsumenternas preferenser. Årets prognos är indelad i sex teman: Shapeshifter (formskiftare), Wanderer (vandrare), Aficionado, Enthusiast (entusiast), Naturalist och Raconteur. Tillsammans kombinerar varje tema träbehandling med de 42 Sherwin-Williams-färger som är viktiga för 2019.

”Från blekt och modern till sliten och eklektisk, berättar dessa träytor med kompletterande färgfärger som var och en sin egen berättelse”, säger Lauren West, global färg- och designchef på Sherwin-Williams.

Som en del av teamet för färgprognoser, arbetade West, som leder färg och design för Industrial Wood Coatings-divisionen, tillsammans med färgexperter från Sherwin-Williams Paint Stores-gruppen, under ledning av Sue Wadden, chef för marknadsföring av färg. Detta team har identifierat färger från frisinnade vandrare och historieberättare från den gamla världen, samtidigt som de hämtat inspiration från världens alla hörn och utsträckt till kosmos. Resultatet? En ekologisk och spontan men ändå sammanhängande palett.  

Shapeshifter: Det finns de som alltid ser lite tidiga ut. Denna visionära och kreativa palett sträcker sig in i kosmos och återvänder med ett universum av inspiration. Shapeshifter-estetiken handlar om det mystiska, från djuphavet till galaxen och allt däremellan, och är rotad av starka geometrier och rena linjer. Blekta eller vittvättade moderna trädetaljer skapar en eterisk look i kombination med stämningsfulla färgantydningar.   

Wanderer: Den här paletten är avsedd för de som aldrig kommer att bli inhägnade, som behöver njuta av de oändliga horisonterna och de subtila jordtonerna i de höga slätterna. Lera, karamell och brunt kommer från raviner till utslitet läder och vävda ullfiltar från den riktiga nya västern. Wanderer-paletten är soltvättad och varm, med slitna trädetaljer som förmedlar en aning av udda, inspirerad av det ohämmade äventyret och den bekymmerslösa bohemiska livsstilen.

Raconteur: Från gammal retorik till dagens webbsändningar på skärmen finns det en önskan och uppskattning för berättelser och historieberättarna bakom dem. Från Afrika till den nya världen har människans ursprung översatts till denna rika palett som sträcker sig över både tid och rum. Träytor är djupa och grundande, inspirerade av lyxig safari och globala kryddmarknader.

Aficionado: Likt en bokhylla med litterära klassiker i läder så framkallar denna palett med en härlig smak av nostalgi och tidlösa traditioner. Koppar och guldankare merlot och grå. De skräddarsydda färgerna är smakfulla och eleganta, med klassiska trädetaljer som är sofistikerade och påminner om skräddade 50-talstoner och uppskattningen för det välanvända och sällsynta.    

Enthusiast: För dem som går mot strömmen, bryter mot reglerna eller är mer frisinnade än status quo, kommer Enthusiast-paletten med maximal attityd och ändå harmoniska resultat. Beviset finns i den här paletten, som har djärva inslag av livfullt blått, grönt och rött, accentuerade med texturerade trädetaljer som är lika livliga för att skapa en unikt sammanhängande look.     

Naturalist: Naturälskare kan få kontakt med världens underverk i full blom. Den här kollektionens frodiga, sofistikerade toner sticker ut från regnskogen som färgglada slingor. Fokuset på botaniska växter är lite klassiskt, med djärva detaljer, och omfattar allt från svamp till passionerad rosa. Träbehandlingar påminner om den franska landsbygden och ytbehandlingen känns ekologisk och sofistikerad – med viskningar av färg som för utomhus in.   

Åter till början